Bemutatkozás 

Egyesületünk 1958-ban alakult Debreceni Víziklubként (2008-ban megrendezésre került az 50 éves találkozónk). Később MHSZ Debreceni Könnyűbúvár Klub, 1992-től pedig Debreceni Búvárklubként fogadjuk a sportolni vágyókat és megrendelőinket.

Kezdetben vízitúrázás keretében, majd később egy kapott palack és reduktor, valamint saját készítésű uszony és szemüveg segítségével megkezdhettük a csend világának megismerését. Gyorsan bővülő tagságunk egyre több helyen csodálhatta meg a mélység szépségeit és vált irigyelt felfedezővé.

Az igazi elismerést az 1970-es nagy árvíz hozta meg klubunknak. E sajnálatos esemény bebizonyította, hogy nem csak kedvtelés a búvárkodás, hanem a különleges képzettség miatt számos területen bevethetőek a búvárok. A sport mellett árvízvédelmi munkákon, karsztvíz kutatásokon, zsilip-tisztításokon edződött csapatunk az ország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt búvárklubját hozta létre. A karsztvízkutatás következtében megismerkedtünk a barlangászat rejtelmeivel is. Létrejött barlangász szakosztályunk, ahol barlangászok és búvárok közösen fedezhetik fel a cseppkövek birodalmát.

csapat

Ez a másik képesség tett alkalmassá bennünket arra, hogy a búvármunkák után alpintechnikai munkákat is tudjunk végezni. E két szakterület kombinációja olyan munkák elvégzésére tesz alkalmassá bennünket, ami az országban kevés cégnek adatik meg.

Vállalkozásainkat azért végezzük, hogy a színeinkben sportolókat támogatni tudjuk. Uszonyosúszó-, szabadidős búvár- és barlangász- szakosztályainkban valamint a babaúszás keretein belül mintegy 150 gyermek és felnőtt sportol. Élsportolóink rangos helyezéseket érnek el Világ- és Európa Bajnokságokon, Európa kupákon és különböző nemzetközi illetve országos bajnokságokon. Számunkra nem csak az élsport a fontos. 2002-ben indítottuk el a méltán népszerű babaúszás foglalkozásainkat, ezzel teljessé vált a klubban a gyermekek sportolási lehetősége korosztálytól függetlenül.

A búvárkodás és a barlangászat iránt érdeklődőket várjuk klubnapjainkon. (Búvárok: minden hónap első, Barlangászok: minden hónap harmadik péntekjén, 17.00 és 19.00 óra között.)

Uszonyos- és búvárúszóink a Debreceni Sportuszodában edzenek, míg a babaúszás résztvevői a Gyógyfürdő termál részén vesznek részt a foglalkozásainkon. Szeretettel várjuk mindazokat, akik kíváncsiságot és bátorságot éreznek e különleges sportok iránt.

Ujvárosi Péter (elnök)

 

Klubnapok

Minden hónap első péntekje 17 órától.

A klubnapokat a Búvárklub épületében, a Bartók Béla út 60/A. szám alatt tartjuk.

Ujvárosi Péter: +36 (30) 96-76-080

Erdélyi Gabriella: +36 (30) 97-47-640

 

 

A klub elnöksége

Ujvárosi Péter (elnök)

Kókai János (elnökségi tag)

Kosina Péter (elnökségi tag)

Péter Zoltán (elnökségi tag)

Kókai Dávid (elnökségi tag)

 

Számvizsgáló bizottság

Farkas Szabolcs (számvizsgáló bizottság elnöke)

Homoki Attila 

Debreceni László

 

Örökös tiszteletbeli tagok

Kosina Pál  (örökös tiszteletbeli elnök)

Czakó László

Kókai János

Dr. Mohácsi Sándor

Szegő Ferenc

Tóth Ferenc

Dr. Wórum Ferenc

 

Szakosztályok és vezetőik

Kókai Dávid (uszonyosúszó)  +36 (30) 31-47-101

Ujvárosi Péter (szabadidő búvár)  +36 (30) 96-76-080

Péter Zoltán (barlangász)  +36 (30) 97-47-641

Papp Viktória (babaúszás)  +36 (20) 27-30-927

 

Búvárklub

2014. november 08. szombat

Statikus tartalom