Irány a tenger: különleges világversenyen képviselheti hazánkat Senánszky Flóra

Debrecen - A debreceni királynő Malajziába indul, hogy teknősökkel ússzon és víz alá merüljön estélyi ruhában. És újra megmutassa a magyar lányok szépségét.

Senánszky Flóra nagy kalandjai a szépségszakmában két esztendeje kezdődtek el. A világklasszis uszonyosúszó, Senánszky Petra húga 2017 nyarán hazai pályán, Debrecenben nyerte meg a Magyarok Világszépe versenyt.

Ennek folyományaként Flóra jogot nyert arra, hogy Magyarországot képviselje Tunéziában a Miss Intercontinental szépségversenyen. Ez pedig olyan remekül sikerült, hogy a hatvanhat versenyző közül a kilencedik helyre rangsorolták őt. Mindeközben tanulmányait sem hanyagolta el a Debreceni Egyetemen, ahol nemzetközi gazdaságot tanul.

Ám most újra lehetőséget kapott a Magyarok Világszépe licenc tulajdonosától, Fásy Ádámtól:

ismét részt vehet egy nagy világversenyen, amelynek témája nagyon közel áll a szívéhez. A Malajziában rendezett Miss Scuba International szépségverseny ugyanis a tengerek és óceánok szennyezettségére hívja fel a figyelmet.

A versenyt 2011-ben rendezték meg első alkalommal. A cél az volt, hogy ne csak a mai modern nők külső és belső szépségének és bátorságának ünnepe legyen, hanem a világméretű tengeri természetvédelem fontosságára is fókuszáljon. A szervezők remélik, hogy a víz alatti világ csodáinak megmutatása szépségkirálynők segítségével minél több ember számára világossá teszi, milyen sérülékenyek, és milyen sokat kell tenni a megóvásuk érdekében. 

- Úgy tudom, nagyon sokat leszünk vízben, ami számomra nagyon otthonos közeg – mondja Flóra.

Ez nem is csoda, hiszen nővéréhez hasonlóan ő is ért el sikereket uszonyosúszásban, hiszen volt junior vébén bronzérmes, Európa-bajnokságon második és a felnőttek között Világkupa-győztes.

- Az biztos, hogy jól tudom majd kamatozhatni a búvárúszó tapasztalataimat, mert víz alatt is sokat leszünk

– mondta el Flóra. – Ez a korábbi versenyek videóiból is kiderül. A felkészülés részeként fel is elevenítettem a Debreceni Búvárklubban a tudnivalókat, hiszen igaz ugyan, hogy már 13 éves koromban búvárvizsgát tettem, de azért fel kellett frissíteni a tudást.

Az bizonyos, hogy nem mindennapi élmények várják a debreceni királynőt, hiszen fognak teknősökkel együtt úszni, sőt lesz estélyi ruhás fotózásuk a víz alatt is. A fizikai felkészítésnél pedig a legkorszerűbb módszereket is bevetették – például úgynevezett vákuumos, izomstimulációs edzésekre, arc és testkezelésekre is sor került a futáson és az úszáson kívül.

November 2-án elindul Debrecenből, de előtte még lesz egy nap, amikor együtt lesz az egész család, Flóra ezt is nagyon várja, miként a versenyt is, ami november 4-én kezdődik el a Kuala Lumpur melletti szigeten. A finálé november 16-án lesz Malajziában.

Debreceni Búvárklub

2019. november 04. hétfő

Hírek