Aranyos Petra, ezüstös Gergő: remekeltek a debreceni uszonyosúszók

Debrecen - Senánszky Petra a wroclawi Világjátékokról is két arannyal jött haza Debrecenbe, de szépen csillog Kosina Gergő ezüstje is.

Senánszky Petra utoljára 2013-ban kapott ki versenyen, azóta kilenc világ- és négy Európa-bajnoki címet nyert, és háromszoros világcsúcstartóként érkezett Wroclawba, a nem olimpiai sportágak olimpiájára. A Világjátékokon ő volt a magyar csapat zászlóvivője. Petra számára nem volt ismeretlen az újonnan épített wroclawi uszoda, hiszen a verseny előtt két héttel itt rendezték a sportág Európa-bajnokságát is, amelyet a Világjátékokon induló magyarok kihagytak, a debreceni sellőlány viszont egy számban – 100 méteres uszonyos gyorsúszásban – elindult, és győzött is. Aztán a nagy versenyen mindkét versenyszámában világrekordot úszott és 23 évesen elmondhatja magáról, hogy mindent megnyert, amit a sportágában megnyerhetett. - A két egyéni versenyszámomat meg tudtam nyerni világcsúccsal. Ezt szerettem volna, ez volt a legfőbb célom. Egy éve mindig azzal keltem fel, hogy Wroclawban szeretnék nyerni kétszer is, és nagyon jó lenne, hogyha meg tudnám úszni a legjobbamat. Ez sikerült, nagyon boldog vagyok – mondta el már a debreceni medence partján Senánszky Petra.

Szépen csillog Kosina Gergő ezüstérme is, aki 100 méteren lett második, 50 méteren és a 4x100-as váltóval pedig negyedik helyezést ért el. Bár kétszer az éremről, egyszer pedig az aranyról maradt le kevéssel, kihozta magából a maximumot. - Én elégedett vagyok az eredményeimmel. Majdnem a legjobbamat úsztam 100 méteren, 50 méteren ez sikerült is – hangsúlyozta Kosina Gergő. A hétfői hazaérkezés után levezetett a két versenyző a Debreceni Sportuszodában. Most több mint egy hónap szünet vár rájuk, edzőjük szerint hamar megtalálják az új motivációt. - Sok mindenben hasonlítanak. Van bennük belülről fakadó motiváció: ha ma egy szinten tudtam teljesíteni, holnap már többet akarok. És soha nem adják alább – jellemezte őket Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub edzője. A magyar uszonyos úszók összesen hat érmet szereztek Wroclawban, ebből hármat Senánszky Petra és Kosina Gergő. A mieink ezzel a sportági éremtáblázat második helyén végeztek.

 

Debreceni Búvárklub

2017. július 25. kedd

Hírek