Taroltak a debreceniek az uszonyosúszók Országos Bajnokságán

 

Minden előzetes várakozást felülmúlva, 31 országos bajnoki címet szereztek a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói a hétvégén megrendezett Gyermek – Ifjúsági – Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

Az egri Bitskey Aladár Sportuszodában lezajlott viadalon gyermek korosztályban 6, ifjúsági korosztályban 12, a felnőttek mezőnyében pedig 13 megszerzett aranyéremmel a teljes honi mezőny legeredményesebbje lett a debreceni csapat, ráadásul a felnőtt női 4x100 méteres váltóban országos csúcsot is döntöttek.

 

Versenyről-versenyre javul a csapat

 

„A váltó versenyszámokban megnyert 5 országos bajnoki cím is bizonyítja, hogy nagyon egységes csapatunk van, amelyből minden korosztályban találunk kiemelkedő teljesítményeket. A gyermekeknél Linzenbold Zsófia és Lipők Larion volt a legeredményesebb, az ifjúságiaknál Szabó Anita 9 egyéni és 3 váltó aranyérmével az egész verseny legeredményesebbje lett, a felnőtteknél pedig Senánszky Petra úszott 1-2 tizedmásodpercre a világcsúcsoktól.” – értékelte a csapat nem mindennapi teljesítményét Kókai Dávid vezetőedző.

 

A nagyobbaktól már-már megszokott jó teljesítmény mellett a csapat stabil lábakon is áll, hiszen a gyermek korosztályban Linzenbold Zsófia 4 egyéni aranyérme mellett a fiúknál is avattak bajnokot Lipők Larion személyében, ráadásul a Mészáros Ákos, Béres Attila, Pázmányi Sándor, Lipők Larion összeállítású váltó az egész verseny egyik legizgalmasabb futamában szerzett bravúros aranyérmet.

 

Négyen utazhatnak a világversenyekre

 

A hétvégén az is eldőlt, hogy a júliusi Junior Európa Bajnokságra Szabó Anita és Szűcs Rebeka utazhatnak, akik mindketten tagjai a 4x100 és a 4x200 méteres nemzeti váltónak, valamint 2-3 egyéni versenyszámban is rajtkőre állnak majd, ahol döntős helyezések szerepelnek a célkitűzések között. Az Országos Bajnokságon lehengerlő teljesítményt nyújtó, még csak 14 éves Szabó Anita élete első Európa Bajnokságára készül, ahol edzője szerint bármi elképzelhető: „Örülök, hogy mindketten kvalifikálták magukat, keményen megdolgoztak érte. Anita esetében a nemzetközi tapasztalatszerzés mellett célunk, hogy a versenyzés minden pillanatát élvezze, csakúgy, mint Rebekánál, aki a korábbi években szerzett rutinjával jó formába lendülhet az előttünk álló hetekben.”

 

A felnőttek Kínában megrendezésre kerülő Világbajnokságára Senánszky Petra és Kosina Gergő magabiztosan kvalifikálta magát, mindketten érmekért, sőt, aranyérmekért ugranak majd vízbe.

 

A háromszoros Világ-, és Európa Bajnok Senánszky Petra bizakodva tekint a Világbajnokságra: „Elsősorban az egyéni legjobbjaimon szeretnék javítani, amik a nemzetközi ranglistákat figyelve akár az aranyérmekhez is jók lehetnek. Kínában sosem lehet tudni, hogy jön-e eddig ismeretlen versenyző, de igyekszem úgy felkészülni, hogy ne érhessen meglepetés. A mostani Országos Bajnokságon is 1-2 tizedre voltam a saját világcsúcsaimtól, így nagyon bízom benne, hogy a hátralévő szűk 2 hónapban jól sikerül a formaidőzítésünk.”

 

A 2015. évi Gyermek – Ifjúsági – Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokság debreceni aranyérmesei:

 

Gyermek korosztály:

 

-          Linzenbold Zsófia: 50 és 100 méteres uszonyos delfin, 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszás

-          Lipők Larion: 50 méteres uszonyos gyorsúszás

 Mészáros Ákos, Béres Attila, Pázmányi Sándor, Lipők Larion: 4x100 méteres uzsonyos gyorsváltó

 

Ifjúsági korosztály:

 

-          Szabó Anita: 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyors, 50, 100, 200, 400 méteres uszonyos felszíni úszás, 50 és 400 méteres búvárúszás

+ „Mind közül a legjobb” összetett bajnoki cím

2015 SzabóAnita ÖsszetettBajnok

 

-          Dobránszky Hanna: 100 méteres búvárúszás

-          Makszim Csenge, Kiss Blanka, Dobránszky Hanna, Szabó Anita: 4x100 és 4x200 méteres váltó

 

Felnőtt korosztály:

 

-          Senánszky Petra: 50, 100, 200 méteres uszonyos gyors, 50 és 100 méteres uszonyos felszíni úszás, 50 méteres búvárúszás

-          Kosina Gergő: 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás, 50 méteres búvárúszás, 50 méteres uszonyos felszíni úszás

-          Szenes Mátyás: 50 méteres uszonyos gyorsúszás

Szűcs Rebeka, Senánszky Petra, Szabó Anita, Senánszky Flóra: 4x100 és 4x200 méteres váltó, Országos Csúccsal!

 

Debreceni Búvárklub

2015. június 15. hétfő

Hírek