Uszonyosúszó Világbajnokság Tomsk (RUS) 2021

A debreceni különítmény 4???? 1 ???? és 2???? éremmel tért haza Oroszországból. ????????
•Senánszky Petra megvédte Világbajnoki címét 50 és 100 m-es uszonyos gyorsúszásban. Szinte csak század másodpercekre úszott mindkét számában az egyéni rekordjától ami egyben a jelenlegi világcsúcsot is jelenti. Természetesen mindkét számában kvalifikált a jövő évi Világjátékokra.
•Holoda Péter szintén 50 és 100 m-es uszonyos gyorsúszásban indult ezen a világbajnokságon, 5., illetve 7. helyezést elérve szintén mindkét számábankvalifikált a Világjátékokra.
•Petra és Peti egyaránt tagja volt a 4x100m-es mix uszonyos gyorsúszó váltónak, ami bődületes Világcsúccsal lett Világbajnok! Bizton állíthatjuk, hogy időeredményüket nehéz lesz a közeljövőben utolérni… ????
•Szabó Anita a 400 és 800 m-es felszíni úszásban volt érdekelt. Az előbbiben új felnőtt országos csúcsot úszva, remek hajrával 5. helyezést ért el a döntőben, ami szintén világjátékok kvalifikációt jelent.
•Suba Sára 100 és 200 m-es felszíni úszásban indult, 100m-en csupán 1 század másodperccel lemaradva a döntőröl holtversenyben 9.helyezést ért el, 200 m-en pedig a 11. helyezést szerezte meg.
•Szabó Anita és Suba Sára is tagja volt a 4×200m-es világbajnoki bronzérmes női váltónak, ami azért is kiemelkedő, mert 2007 óta nem nyert hazánk érmet ebben a versenyszámban.
•Pázmányi Sándor fantasztikus úszással a junior világbajnoki címe után 1500 m uszonyos úszásban felnőtt világbajnoki ezüstérmet zsebelt be, valamint 800 m-es felszíni úszásban az előkelő 9. helyezést érte el.
•A 4×100m-es női felszíni váltó (Károlyi Csilla, Senánszky Petra, Suba Sára, Varga Krisztina) felállásban 4. helyezett lett, amivel biztosan szereztek Világjátékok kvótát.
Versenyzőink összesen 5 egyéni és 1 váltó versenyszámban kvalifikáltak a jövő évi Világjátékokra????!
Szeretnénk megköszönni mindenkinek a szurkolást! Még az időeltolódás és a távolság ellenére is éreztük a támogatásotokat! Nagyon köszönjük még 1x! ????????

Debreceni Búvárklub

2021. július 12. hétfő

Hírek