2724

katt

26

október

II. Támogatói Est fotók

Az alábbi linken megtekinthetőek a II. Támogatói Esten készült fotók.
Jó böngészést kívánunk mindenkinek!

https://goo.gl/photos/JcRy8fYJFBMM2tUP9

2519

katt

16

június

Magyar Úszás Napja 2016

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik a cívisvárosban a Magyar Úszás Napját. Június 18-án a Debreceni Sportuszoda 8.00 órától 14.00 óráig belépőjegy vásárlása nélkül látogatható.

A szervező Debreceni Sportcentrum partnereivel, a Debreceni Vízilabda Klubbal, a Debreceni Búvárklubbal, a Debreceni Aquasporttal és a Debreceni Szenior Úszó Klubbal közösen, színes programokkal várja az érdeklődőket, akik a helyszínen apró ajándékokat vehetnek át.

A „vizes nap” alkalmából a sportági bemutatkozások mellett az érdeklődők kipróbálhatják a vízilabdázást és a búvárkodást, vagy úszhatnak akár csak egy hosszt, sőt a hazánkban rendezendő világbajnokság jegyében a 2017 méteres úszó „teljesítménytávon” is felmérhetik erejüket.

A Magyar Úszás Napja nagyszabású programsorozatát a Magyar Úszó Szövetség 2013-ban indította el. A központi eseményeket, a Nyíltvízi Világ Kupát és a Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokságot Balatonfüreden rendezik, de a június 18-ai események nem csupán a Balaton vizére korlátozódnak, az egész országra kiterjednek.

 

magyaruszasnapja2016

1456

katt

26

április

Támogatói est fotók!

A Támogatói Est fotói elérhetőekaz alábbi linken keresztül. Tessék, csak tessék!

https://goo.gl/photos/yC1ZpoZfwvbNZXkA6

 

2473

katt

23

máj.

Senánszky Petra káprázatos világcsúcsokat úszott

Mindhárom versenyszámában jócskán megdöntötte a hivatalos világrekordot Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub 6-szoros világbajnok uszonyosúszója, a hétvégén megrendezett Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszó számokban idén már negyedik alkalommal faragott saját csúcsain, ezúttal pedig a 200 méteres távon is visszavette a világ legjobb eredményét orosz riválisától, ráadásul minden esetben szenzációs időeredményeket produkált.
A férfiaknál Kosina Gergő az 5 egyéni bajnoki címéhez 2 felnőtt országos csúcsot is repesztett, ráadásul gyengébbik számában, 100 méteren is világcsúcson belül úszott.
Az ifjúsági lányok mezőnyében Szabó Anita nem sok esélyt adott a vetélytársaknak, 14 aranyérme mellett 3 versenyszámban is korosztályos országos csúcsot döntött.

„Mindhárman valóban klasszis teljesítményt nyújtottak, jó úton járunk a közelgő világbajnokságokhoz vezető úton. Petra és Gergő ki sem látszik az egyetemi vizsgák alól, de a kiváló fizikai formájuk mellett megmutatták, hogy fejben is mennyire erősek, ez az, ami a többiek felé emeli őket. Szabó Anita pedig tovább bontogatja szárnyait, bármelyik távon és versenyszámban képes nagyot alkotni, ami a világon is egészen egyedülálló dolog.” – méltatta tanítványait edzőjük, Kókai Dávid.

A gyermek fiúknál Lipők Larion minden versenyszámát magabiztosan nyerte, a 100 méteres uszonyos delfin úszásban ráadásul a nevére írta az országos csúcsot. Az Országos Bajnokságon a Debreceni Búvárklub versenyzői a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályokban összesen 35 országos bajnoki címet szereztek, 3 (hivatalos) világcsúcsot és összesen 10 új országos csúcsot állítottak fel, ami mellett jó pár érmes helyezést és számtalan egyéni rekordot értek el.

Véglegessé vált, hogy a görögországi felnőtt világbajnokságra Senánszky Petra és Kosina Gergő, a juniorok Franciaországban megrendezésre kerülő csúcseseményére pedig Szabó Anita és Szűcs Rebeka utazhat a nyáron, ahol jelenlegi formájukat látva mindannyian érmekért ugranak majd vízbe.

Országos Bajnokok 2016 – Debrceni Búvárklub:

- Gyermek korosztály:

  • Lipők Larion: 50, 100, 200, 400 méteres uszonyos gyorsúszás, 50 és 100 méteres uszonyos delfin úszás

- Ifjúsági korosztály:

  • Szabó Anita: 50, 100, 200 méteres uszonyos gyors; 50, 100, 200, 400, 800 méteres felszíni úszás, 50, 100 és 400 méteres búvárúszás (3 országos csúccsal)
  • 4x50 méteres uszonyos gyors váltó: Kiss Blanka, Ráthonyi Lili, Kovács Lili, Linzenbold Zsófia (országos csúccsal)
  • 4x100 és 4x200 méteres felszíni váltó: Kiss Blanka, Ráthonyi Lili, Kovács Lili, Szabó Anita

- Felnőtt korosztályban:

  • Senánszky Petra: 50, 100, 200 méteres uszonyos gyors (mindhárom világcsúccsal), 50 méteres felszíni úszás
  • Kosina Gergő: 50 méteres búvárúszás (országos csúccsal), 100 és 200 méteres uszonyos gyors (országos csúccsal), 50 és 100 méteres felszíni úszás
  • Senánszky Flóra: 400 és 800 méteres felszíni úszás 
  • Nagy Réka: 1500 méteres felszíni úszás
  • 4x50 méteres uszonyos gyorsváltó: Senánszky Flóra, Szűcs rebeka, Szabó Anita, Senánszky Petra (országos csúccsal)
  • 4x100 és 4x200 méteres felszíni váltó: Senánszky Flóra, Szűcs rebeka, Makszim Csenge, Senánszky Petra

1339

katt

25

április

Remek hangulat az I. Támogatói esten

2016. április 23-án tartottuk első támogatói estünket, amelyre nagyon sokan elfogadták meghívásunkat. Bajnok koktélok és finom ételek társaságában remek hangulatban telt az est.
Sokak által kedvelt kis bejátszás volt az alábbi összeállítás, hamarosan fotókat is közlünk.