Búvárkodás

Búváraink minden hónap első pénteki napján 17 órától klubnapot tartanak. A téli időszakban általában a meleg égövi búvárkodásról készült videókat, fényképeket nézzük meg, míg nyáron kötetlen szalonnasütés, főzés közben beszéljük meg a különböző túraajánlatokat illetve hallgatjuk társaink élménybeszámolóit. Szeretettel várunk vidám csapatunkba minden gyakorló búvárt és azokat is, akik még csak kacérkodnak a víz alatti világgal!
Pécsi búvár barátaink nyáron havonta szerveznek adriai túrákat, ahova tőlünk is szívesen várnak jelentkezőket. Saját szervezésben már hagyománnyá válik a novemberi Vörös-tengeri búvárszafari, ahonnan mindig szép élményekkel térünk haza. Nyáron búvároktatónk vezetésével rendszeres merülési lehetőség kínálkozik a klubtagoknak Nyékládházán. 2006 nyarán első alkalommal rendeztük meg egyhetes búvártáborunkat gyakorló búvárok számára.

Oktatás

A búvárkodáshoz jogosítvány szükséges. A nemzetközi minősítést adó iskolarendszerek elsősorban hobbi- és sportbúvárok oktatására jöttek létre, így egy-egy szinten annyi tananyagot tartalmaznak, amennyi a biztonságos merüléshez elengedhetetlen. Így lehetséges, hogy egy búvártanfolyam kezdőknek akár egy hét alatt is elvégezhető. Elméleti, uszodai, majd nyíltvízi képzésen veszel részt, és persze mindehhez nem kell profi úszónak sem lenned, hiszen e sport kikapcsolódásról, relaxációról szól, nem pedig komoly fizikai megeröltetésről. A végzett búvár fényképes igazolványával a kezében, szinte az egész világon merülhet egyénileg és szervezett búvárcsoporttal egyaránt. Búvárfelszerelést kölcsönözhet, részt vehet hajós merüléseken, a búvárbázisokon feltöltetheti palackját.

A Debreceni Búvárklub a világ legismertebb nemzetközi oktatási rendszerében - PADI - képez búvárokat a kezdőtől a hivatásos szintig. Célunk, hogy a búvárkodás élményét, a vízalatti természetet minél többen megismerjék és megszeressék. Színvonalas képzéssel szeretnénk hozzájárulni, hogy e csodálatos sportot mindenki teljes biztonsággal élvezhesse mind Magyarországon, mind külföldön.

Nyíltvízi búvár (Open Water Diver)

A nyíltvízi búvártanfolyam elvégzése a búvárrá válás első lépcsőfoka. A tanfolyam medencés képzésből, elméleti oktatásból és vizsgából, majd 4 nyíltvízi merülésből áll, és egy hét alatt el is végezhető.
PADI Open Water Diverként jogod van:

Képzettséged és gyakorlatod határán belül önállóan merülni.
Levegőtöltést és egyéb búvárszolgáltatásokat igénybe venni, valamint légzőkészülékes felszerelést bérelni bárhol világszerte.
Nyílt vizi dekompresszió nélküli merülést végrehajtani 18 méteres mélységig és naplózni, merülőtársi rendszerben és a képzettséged adta határokon belül.
Búvártovábbképzéseken vehetsz részt PADI Advanced Open Water Diver-i (Haladó nyílt vizi búvári), vagy PADI specialitás tanfolyamok keretében.
Haladó búvár (Advanced Open Water Diver)
Míg a nyíltvízi búvárképzés során a tanfolyam résztvevői a biztonságos merülés elemeit sajátítják el, a haladó búvártanfolyam elsősorban már a vízi környezetre koncentrál. Ennek megfelelően a haladó búvárképzés 5 "kalandmerülést" tartalmaz, köztük kötelezően egy mélymerülést és egy navigációs merülést. A haladó búvárbizonyítvány 30 méterig tervezett merülésre jogosít fel.

Mentőbúvár (Rescue Diver)

Míg a nyíltvízi búvártanfolyam során először - saját magunkra figyelve - a biztonságos merülési technikát sajátítjuk el, majd a haladó tanfolyamon már a környezetre koncentrálunk, a mentőbúvár-tanfolyam eggyel tovább lép: a hangsúly a többi merülőtársra helyeződik. Mit tegyünk szükséghelyzetek esetén? Mit tegyünk, ha merülés után valaki hiányzik a csoportból? Hogyan segítsünk a bajba jutott búváron a víz alatt és a felszínen? Melyek a legfontosabb elsősegély-technikák? - ilyen és hasonló, fontos kérdések megoldására készít fel a mentőbúvár-tanfolyam, mely elsősegély tanfolyammal egészül ki.

Búvármester (Divemaster)

A Divemaster képzés a professzionális búvárrá válás első fokozata. A tanfolyam során komoly elméleti képzésben vesznek részt a növendékek, mely összetettebb gyakorlati feladatok elvégzésével egészül ki. A búvármesterek a merülés gyakorlati elemeit demonstrációs szinten sajátítják el, és képesek lesznek bizonyos oktatási tevékenységekben részt venni, illetve önállóan búvártúrát vezetni/szervezni. A búvármester-tanfolyam elvégzése a búvárként történő munkavégzés alapfeltétele. JN0-102 exam 070-462 exam 220-702 exam

Elérhetőségek

Név: Ujvárosi Péter
Telefon: +36 (30) 943-0634
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Búvárklub

2014. november 08. szombat

Statikus tartalom