Csillogó világbajnoki érmek a fiatal uszonyosoktól

Érmekkel tértek haza a Debreceni Búvárklub utánpótlás korú versenyzői a franciaországi Annemasse-ban megrendezett Uszonyosúszó Junior Világbajnokságról.

AnitaRebeka 2016junVB potSzűcs Rebeka és Szabó Anita a 4x100 méteres uszonyos felszíni váltóval nyertek bronzérmet, a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú négyesének tagjaiként, káprázatos időeredményt úszva. Az egyéni küzdelmekben a még csak ifjúsági korú Szabó Anita két értékes 4. helyezést is szerzett, ráadásul 100 méteren saját, míg az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban Senánszky Petra junior országos csúcsát is megdöntötte. Szűcs Rebeka a 400 méteres búvárúszásban lett 9., és mindketten tagjai voltak a 4x200 méteres váltóban 6. helyen végzett csapatnak is. 

„Megmondom őszintén megkönnyeztem örömömben ezt a két bronzérmet.” – kezdte értékelését Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub edzője, aki a junior válogatottat csapatvezetőként is segíthette a világbajnokságon. „Mindketten rengeteget dolgoztak év közben, nagyon akartak érmet nyerni ezen a VB-n, de az egyéni versenyek során minden összeesküdött ellenük, a századmásodpercek nem voltak velük, sőt, a 4x200 méteres váltóban sem alakultak igazán jól a dolgok. Az utolsó nap, utolsó versenyszámában viszont káprázatosat tudtak úszni, bebizonyítva ezzel, hogy mentálisan is milyen erősek, és micsoda tartalékaik vannak még a jövőre nézve. Elsősorban emiatt érzem úgy, hogy a felkészülés minden pillanatát megérte végig csinálni, nagyon büszke vagyok rájuk és örülök, hogy velük dolgozhatok.”

 

Búvárklub Admin

2016. július 14. csütörtök

Hírek