Magyar éremeső és új világcsúcsok Görögországban

A görögországi Volos-ra irányult az uszonyosúszó világ figyelme az elmúlt egy hétben, ahol a 19. CMAS Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokságon és az Egyetemi Uszonyosúszó Világbajnokságon is remekül szerepeltek a Debreceni búvárklub versenyzői.

A 19. CMAS Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokságon 33 ország képviselte magát, köztük a mi nemzeti válogatott csapatunk. 
Összesen 4 arany, 2 ezüst és 2 bronz éremmel zártak versenyzőink, illetve sok szép helyezést és egyéni csúcsokat értek el. Nagy örömünkre, mindkét váltó csapatunk is indulási jogot szerzett a 2017-es Világjátékokra, melyet a nem olimpiai sportágak olimpiájaként tartanak számon.
Fantasztikus versenyzéssel a 8 éremből 5 Debreceni Búvárklub képviselőjének nyakába került. 
Senánszky Petra mindhárom versenyszámában, 50-100-200 m-es uszonyos gyorsúszásban győzedelmeskedett, hatalmas fölénnyel hagyta maga mögött a mezőnyt. Világcsúcsot világcsúcsra halmoztak versenyzőink, hiszen már a délelőtti előfutamok során új csúcsokat állítottak fel, amelyeket délután a döntőkben tovább javítottak! 
Kosina Gergő fő versenyszámában, a 200m-es uszonyos gyorsúszásban utolérhetetlen, az aranyérem mellé az Ő nevéhez fűződik a legújabb rekord is. Első versenynap vízbe ugrott 100m-es távon, ahol az ezüstérmet nyerte el, de ez az időeredmény is jócskán világcsúcson belüli volt. 
Mindketten mind egyéni ,mind váltó versenyszámban egyaránt kvalifikálták magukat a 2017-es Világjátékokra. 

volos egyetemivbAlig ért véget az egyik VB, máris kezdődött az Egyetemi Uszonyosúszó Világbajnokságon, ahol szintén taroltak bajnokaink, hiszen nem kevesebb, mint 5 aranyéremmel térnek haza. 
Senánszky Petra 50-100-200m –es uszonyos gyorsúszásban, Kosina Gergő ugyanebben a versenyszámban 50-200m-en csapott be elsőként. 
A 19. CMAS Felnőtt Uszonyosúszó Világbajnokság után sem hagytak bennünket rekordok nélkül, mert az egyetemi bajnokságon 5 aranyérem mellett 4 új Universiade csúcs is az Ő nevükhöz fűződik. 
Szebb zárása nem is lehetne a 2016-os görögországi világversenyeknek. 
Köszönjük a fantasztikus élményeket versenyzőinknek és edzőjüknek!!
Külön köszönjük a hatalmas szurkolótáborunk biztatását az elmúlt napokban! 
Pár nap pihenő után újra lesz miért szorítanunk, hiszen a felnőttek után junior versenyzőink utaznak Franciaországban megrendezésre kerülő világbajnokságra, ahol Ők is megmérettetik magukat más nemzetek sportolóival.

 

Búvárklub Admin

2016. június 30. csütörtök

Hírek