Debreceni világcsúcs, aranyérmek és világbajnoki szintidők az uszonyos Világkupán

Gergő Eger2016Minden várakozást felülmúltak a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói a sportág világkupa sorozatának második, Egerben megrendezett fordulóján, hiszen a megszerzett 5 arany-, 2 ezüst-, és 3 bronzérem mellett rendkívüli időeredményeket értek el. Senánszky Petra a 4-es pályán, világcsúcsra készülve Senánszky Petra nemcsak bezsebelte a kupasorozatban már-már megszokott 3 aranyérmét, de a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban világcsúcsot jelentő, elképesztő eredménnyel zárt, több mint 2 tizedet faragva saját eddigi rekordjából! 

Kosina Gergőnek szintén a hátát nézte az igen-igen népes nemzetközi mezőny a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, a világranglistát magasan vezető idővel csapott elsőként célba. A junior lányok mezőnyében Szabó Anita aranyéremmel, két ifjúsági országos csúccsal és világbajnoki szintidővel, Szűcs Rebeka szintén junior VB-t érő időeredménnyel, Kiss Blanka pedig egy-egy ezüst-, bronzéremmel és fantasztikus egyéni csúcsokkal zárta a versenyt.

A 4x100 méteres felszíni váltóban a Szabó Anita, Senánszky Flóra, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra összeállítású kvartett több, mint 4 másodpercet faragott a magyar országos rekordból, és  szerzett bronzérmet a sűrű mezőnyben.

 

 Az eredmények láttán Kókai Dávid, a csapat edzője is elégedett lehetett:

„Komolyan felkészültünk a hazai fordulóra, számunkra ez volt az első negyedév legfontosabb versenye. Úgy is mondhatjuk, készen van az alap, amire idén építkezhetünk tovább, és ez az alap most kifejezetten erős lett. Az időeredmények önmagukért beszéltek, jó visszaigazolást kaptunk az eddig elvégzett munkánkra. Senánszky Petra óriási lendületben van, káprázatos időket úszott, mindkét Világjátékok versenyszámában jócskán a mezőny előtt jár jelenleg, és még sok további lehetőséget látunk az úszásában. Kosina Gergő úgy verte meg a mezőnyt 200-on, hogy a többiek már egy gyorsabb előrehaladást biztosító dresszben úszhattak, de ő így az „ócskábbikban” is tekintélyt parancsoló időt úszott, már most nagyon közel a saját világrekordjához. A fiatalok pedig szerencsére követik a jó példát, Szabó Anita és Szűcs Rebeka már biztos junior VB résztvevő, Anita ráadásul 2 remek országos csúcsot is felállított. Kiemelném Kiss Blankát, aki 14 évesen szerzett érmeket a 18 éven aluliak mezőnyében, élete első nemzetközi megmérettetésén.”

 

20160228 UszonyosuszoVK 0666.CR2

Az egri világkupán 15 ország közel 400 versenyzője vett részt, a következő állomás pedig 3 hét múlva, az olaszországi Lignanoban kerül megrendezésre, abban az uszodában, ahol a debreceniek szuperduója a korábbi években 3 világrekordot is felállított már…

Búvárklub Admin

2016. február 29. hétfő

Hírek