Motiválja őket a hazai pálya

A Debreceni Búvárklub versenyzői a világkupa-sorozat fő állomására is érmekért utaznak. 
 
A poznani világkupa sikerei után a debreceni uszonyosúszók hétvégén a CMAS Világkupa sorozat második fordulóján, Egerben állnak rajthoz. A sorozat magyar szempontból fő versenyén kilenc debreceni versenyző, Dobránszky Hanna, Kiss Blanka, Makszim Csenge, Nagy Réka, Senánszky Petra, Senánszky Flóra, Szabó Anita, Szűcs Rebeka és Kosina Gergő képviselik a cívisvárost. Miután az egyesület versenyzői tizenkét éremmel zárták a világkupa első fordulóját, nagy reményekkel indulnak el az egri megmérettetésen is. 
 
Jó formában vannak 
 
– Az előző héten beteg lettem, emiatt két napos kényszerpihenőt kellett beiktatnom, de pénteken már újra edzésbe álltam. Szerencsére meggyógyultam, és nem érzem úgy, hogy ez befolyásolta volna a felkészülésemet. Valószínűleg az eredményemen annyit változtat ez a kihagyás, hogy kissé pihentebb leszek a vetélytársaimnál. Egerben 50-, 100-, illetve 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, és a váltó tagjaként állok rajthoz. Természetesen a poznani versenyhez hasonlóan itt is szeretném mindhárom egyéni számomat megnyerni – fogalmazott a hatszoros világbajnok Senánszky Petra, majd csapattársa, a szintén világbajnoki aranyérmes Kosina Gergő beszélt a felkészülésükről és előzetes reményeiről.
 
– A világkupa első állomása óta eltelt három hetet úgy fogtuk fel, mint egy edzőtábor, ennek keretein belül egy hétig Hajdúszoboszlón készültünk. Úgy érzem hasznos volt az eltelt időszak, és bár Lengyelországban is jó időt úsztam, Egerben célom ezeken az időkön faragni, hiszen egy tizedre vagyok attól, hogy a már megszerzett 200 méteres kvótám mellett a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is kvalifikáljam magam a nyár eleji felnőtt világbajnokságra.
 
Egerben is bizonyítana
 
A Debreceni Búvárklub feltörekvő tehetsége, a 15 éves Szabó Anita a poznani világversenyen kiemelkedően teljesített, három egyéni számában aranyéremmel zárt, a váltóval pedig ezüstérmet nyert. A fiatal lány a hazai rendezésű versenyen is hasonlóan szép eredményekkel szeretne végezni. 
 
– A hajdúszoboszlói edzőtáborunkat lezáró Farsang Kupán annak ellenére, hogy nem pihentünk rá a versenyre, jó időket úsztam, amik biztatóak a világkupára nézve. Azt már most tudom, hogy 
a mezőny erősebb lesz a lengyelországinál, ám nem izgulok. Nagyon várom az egyik német riválisomat, motiválna, ha vele is összemérhetném magam a hétvégén. 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, 200-, és 400 méteres uszonyos felszíni úszásban, illetve a váltóban indulok. Minden számomban szeretnék javítani az időeredményeimen, valamint dobogós helyezéseket elérni.
 
Az előzetes nevezések szerint 400 fő részvételével zajló viadalnak az egri Bitskey Aladár Sportuszoda ad otthont, szombat reggel 9-től egészen vasárnap estig. 

Búvárklub Admin

2016. február 25. csütörtök

Hírek