Beérik a gyümölcs: világbajnoki aranyérem a cél 2016-ban!

Elégedett a tavalyi esztendővel, ez pedig még komolyabb elhatározásokra sarkallja a tehetéges lányt.

A Debreceni Búvárklub kiemelkedően teljesítő versenyzőit arra kértük, tekintsenek vissza kicsit az elmúlt szezonra, és értékeljék annak történéseit. A junior Európa-bajnoki 4. helyezett Szabó Anita eképpen nyilatkozott a 2014/15-­ös évadjáról.

SzabAnita2015Szabó Anita: A tavalyi szezonban fő célom az Európa-­bajnoki kvalifikáció volt a a saját számomban, 50 uszonyos gyorson. Szerencsére sikerült megúsznom a szintet, emellett mindkét váltóba a legjobb időeredményemmel szerettem volna bekerülni, ami ugyancsak összejött. Az már teljes mértékben meglepetésként ért, hogy 200 méteren is indulási jogot nyertem. A tanulmányaim terén szintén elégedettnek mondhatom magam, mivel tavaly felvételiztem, és idén szeptembertől már az általam válaszott középiskolában, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban kezdhettem meg tanulmányaimat a testnevelés tagozatos osztályban. Ettől függetlenül maximalista vagyok, ebben az évben már többet várok magamtól minden téren. Az úszásban a munkavégzésemet illetően véleményem szerint nagyon sokat fejlődhetek még. Eddig versenyeken és edzéseken pont annyit úsztam, hogy elég legyen a szintidőhöz, de úgy érzem, hogy a komolyabb célokhoz sokkal keményebben kell dolgoznom, mivel az ellenfeleim is erősebbek lesznek – mondta Anita, akinek az iskolaválasztásnál fontos szempont volt, hogy olyan helyre kerüljön, ahol tolerálják azt, hogy versenyszerűen sportol.

Szabó Anita: Szerintem nagyon jól döntöttem, hiszem elmondhatom, hogy a Csokonai Gimnázium mindenben segít, és mint kiemelt sportolót teljes mértékben támogatnak – fogalmazott a tehetséges lány, majd idei terveiről is beszámolt. – Azzal lennék teljes mértékben elégedett, ha nyernék a világbajnokságon. Ez természetesen nagyon kétséges, van még két évem ebben a korosztályban, de nagyon motivált vagyok. A váltóban szintén a legjobb idővel szeretnék kijutni, illetve jó lenne a lehető legtöbb számban szintidőt úszni. Az edzéseinkben szeptembertől nagyobb szerepet kapott a szárazföldi tréning és a spinning, ezek kifejezetten tetszenek, mivel változatosságot csempésznek az edzéseinkbe. A tanulmányaimat illetően ugyancsak szeretném a maximumot nyújtani, és minden tantárgyból négyessel vagy ötössel zárni év végén – mondta Anita, aki legközelebb a januárban megrendezendő lengyelországi világkupán méretteti meg magát.

Szabó Anita: Edzőmmel, Kókai Dáviddal eddig nem döntöttük el mely számokban állok rajthoz. Természetesen már nagyon várom a világkupát, és noha még nem érzem magam csúcsformában, addig van időm; szeretnék jó időket úszni, szép helyezésekkel zárni Lengyelországban.

Búvárklub Admin

2016. január 09. szombat

Hírek