Kosina Gergő: Teljesítettem a magammal szemben támasztott elvárásaimat


Egy új élethelyzethez is alkalmazkodnia kell a fiatal sportolónak. Az év végéhez közeledve a Debreceni Búvárklub kiemelkedően teljesítő versenyzőit arra kértük, tekintsenek vissza kicsit az elmúlt szezonra, és értékeljék annak történéseit. Elsőként az egyesület felnőtt világ-, és Európa bajnoka, Kosina Gergő nyilatkozott. 

Gergő-2

"2014 szeptemberétől idén nyár végéig tartott az előző szezonunk, aminek az elején azt tűztem ki célul magam elé, hogy kijussak a barcelonai Világkupára, és kvalifikáljam magam a Kínában megrendezett Világbajnokságra. Ez szerencsére sikerült is, így koncentrálhattam a másik fontos célomra, méghozzá arra, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyek, és felvételt nyerjek az általam választott egyetemi szakra. Úgy értékelem, hogy megfeleltem a saját magam által támasztott elvárásaimnak, hiszen azon a szakon tanulok jelenleg, ahová menni szerettem volna, illetve a Világbajnokságon is elégedett lehettem a teljesítményemmel, bár a fő versenyszámomat ezúttal kihagytam."

"Erre a szezonra nézve az a tervem, hogy az egyetemi tanulmányaim mellett rendesen fel tudjak készülni a Görögországban megrendezendő Világbajnokságra, és ott ismét a fő számomban mutathassam meg, hogy mire vagyok képes. Az edzéseim olyan szempontból változtak, hogy több szárazföldi tréninget tartunk, és általában hétvégén is edzünk" – mondta Kosina Gergő, majd abba is beavatott minket, hogyan tudja összeegyeztetni egyetemi tanulmányait és a sportot.

"Számítottam rá, de mégis meglepett, hogy mennyire nehéz az egyetem mellett versenysportot űzni. Természetesen annak, hogy sportolok, előnyeit és hátrányait egyaránt érzem, azonban próbálom jól kezelni ezt a számomra új élethelyzetet. A diáktársaim, mivel tudják, hogy sportolok, segítőkészek velem, átküldik a kért tananyagokat, a tanáraim közül pedig bár nem mindenki tudja, de volt már rá példa, hogy egy verseny miatt elkérezkedtem az óráról, és akkor is készségesen bántak velem." – fogalmazott a világbajnok uszonyosúszó, és az első 2016-os versenyéről is beszélt.

"Január 23-án már Világkupán mérettetem meg magam, így megbeszéltük az edzőmmel, Kókai Dáviddal, hogy noha a sportolók többsége nem edz ekkor, mi a két ünnep közötti időszakot edzőtáborként kezeljük, és minden nap három edzésünk lesz. Megpróbálom úgy időzíteni a vizsgáimat, hogy a Világkupa előtt az összeset letudjam, de ha valamelyik mégsem sikerül, akkor arra is lesz lehetőségem, hogy a verseny után pótoljam."

A felkészülési munkánkat támogatják:

Búvárklub Admin

2016. január 06. szerda

Hírek