Remekül teljesítettek a fiatal debreceni uszonyosok

A még csak 14 éves Szabó Anita junior Európa bajnoki szintidőt úszott a hétvégi, Kecskeméten megrendezett, II. Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója elnevezésű nemzetközi versenyen.

 

A Debreceni Búvárklub fiatal kiválósága mind a 4 egyéni versenyszámában magabiztosan győzött, remek egyéni csúcsai közül az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban elért idejével pedig indulási jogot szerzett a júliusi, belgrádi Junior Európa Bajnokságra, ami a 18 éven aluliak legrangosabb idei eseménye lesz.

„Anita a női mezőnyben egyedüliként mind uszonyos gyorsúszásban, mind pedig uszonyos felszíni úszásban az élen tudott végezni, ami ezen a szinten már nagyon ritka teljesítmény. Várhatóan a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként vehet majd részt az Európa Bajnokságon, ahol a válogatott váltóban is jó eséllyel résztvevő lesz. Fokozatosan, minden lépcsőfokot végigjárva építkezünk, a legfőbb cél a folyamatos fejlődés mellett az, hogy élvezze a versenyzést.” – mondta tanítványáról Kókai Dávid, aki a hétvégén a válogatott csapat mellett tevékenykedhetett.

Rajta kívül a debreceniektől Kiss Blanka és Makszim Csenge is az utánpótlás válogatott tagjaként szerzett érmeket, hiszen a váltóban szerzett elsőség mellett mindketten egyéni versenyszámokban is dobogóra állhattak.

debreceni ifi válogatottak2015

Debreceni Búvárklub

2015. máj. 13. szerda

Hírek