Nemzetközi uszonyos sikerek

Az elmúlt hét végén a csehországi Zlin városában rendezték a Nemo Trophy elnevezésű, rangos nemzetközi uszonyosúszó versenyt, ahol a Debreceni Búvárklub három válogatott versenyzője is rajthoz állt.

Senánszky Petra mindhárom egyéni versenyszámában teljesítette a jövő évi, kínai Világbajnokság kiküldetési szintidejeit, így érthetően elégedetten nyilatkozott:
„Nagyon érdekes versenyen vettünk részt, mivel néhány dolog a lebonyolításban különbözött a hazai versenyektől. Ilyen különlegesség volt például a 200m búvárúszás, amire kivették a köteleket a vízből, hogy látványosabb legyen a nézők számára. Az eredményeimmel meg vagyok elégedve, mivel mind a három fontos versenyszámomban megúsztam a kiküldetési szintidőket a jövő évi Világbajnokságra. A két fiatal csapattársam, Szűcs Rebeka és Szabó Anita szintén hozták jó formájukat, és ráadásul hasznos nemzetközi tapasztalatokat szerezhettek.” – dicsérte utánpótlás korú társait a háromszoros Világ-, és Európa Bajnoknő.

A Debreceni Búvárklub versenyzői legközelebb a hétvégi, Cápa-Gyermek-Serdülő Országos Bajnokságon bizonyíthatnak, majd december elején következik a Rövidpályás Országos Bajnokság, ahol a legkisebbektől egészen a szeniorokig mindenki vízbe ugrik majd.

A sikeres debreceni hölgykoszorú: Szűcs Rebeka, Senánszky Petra, Szabó Anita

Búvárklub

2014. november 01. szombat

Hírek